Tres leches torta

Tres leches torta
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    35 min
  • Broj osoba
    12

Sastojci

Koraci

Lagana torta, mekane teksture i nevjerovatnog okusa.

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 170°C.

Korak 2

Dno kalupa (dijametar 20 cm) obložiti papirom za pečenje.

Korak 3

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.

Korak 4

U zdjelu sa žumanjcima dodati 70 g šećera i aromu vanilije. Miješati dok ne budu svijetlo žute boje. Bjelanjcima dodati so i miješati dok se ne počne formirati pjena, zatim iz tri puta dodati preostalih 70 g šećera. Miješati dok se ne formira čvrsta pjena.

Korak 5

Postepeno dodavati pjenu od bjelanjaka žumanjcima. Izmiješati. Zatim dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i lagano izmiješati. Uliti u kalup.

Korak 6

Peći oko 35 minuta, provjeriti čačkalicom da li je kora pečena.

Korak 7

Izvaditi iz pećnice. Sačekati da se ohladi 5 minuta. Na mrežu za kolače staviti papir za pečenje, staviti na kalup, prevrnuti i otvoriti kalup kako bi kora ispala. Sačekati da se kora skroz ohladi.

Korak 8

Pripremiti preliv: U zdjelu dodati slatko kondenzovano mlijeko, kondenzovano mlijeko i 60 ml vrhnja za kolače. Izmiješati.

Korak 9

Kalup obložiti plastičnom folijom. U njega staviti koru. Koru izbocati štapićem za ražnjiće, a zatim preliti prelivom.

Korak 10

Pokriti plastičnom folijom. Ostaviti u frižider na nekoliko sati ili preko noći.

Korak 11

U zdjelu dodati 500 ml vrhnja za kolače, šećer u prahu, aromu vanilije i kremfix. Izmiješati.

Korak 12

Koru izvaditi iz kalupa, premazati je po vrhu i sa strane dobijenom kremom. Preostalom kremom ukrasiti tortu.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!